Ocjene i prikazi - Grupa autora, POF (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2019)
Esad Duraković, Klasično pjesništvo na arapskom, perzijskom i turskom jeziku. Poetološki pristup, (Dželila Babović) Katalog arapskih, turskih i bosanskih rukopisa Muzeja Hercegovine Mostar, obradile Dželila Babović, Madžida Mašić, (Aida Smailbegović) Ekrem Čaušević, Ustroj, sintaksa i semantika infinitnih glagolskih oblika u turskom jeziku, (Goran Pavelić) Marzanna Pomorska, Russian loanwords in the chulym turkic dialects, (Ekrem Čaušević) Ewa Siemieniec-Gołaś, Anonymous italian-turkish dictionary from the Marsigli collection in Bologna, (Ekrem Čaušević) A Crimean Karaim - English Dictionary, (Goran Pavelić) Alena Ćatović, Tragom priče o šejhu San'anu: Hasan Zijaija Mostarac i njegova pripovijest o šejhu Abdurezzaku, (Madžida Mašić) M. Fatih Köksal, Sana Benzer Güzel Olmaz. Divan Şiirinde Nazire, (Madžida Mašić) Aladin Husić, Crna Gora u defteru Dukađinskog sandžaka iz 1570. godine, (Muamer Hodžić) Faruk Taslidža, Bosanski ejalet u doba Bečkog rata (1683-1699), (Adis Zilić) Bosna i Hercegovina u spisima Ahmeda Dževdet-paše (prevela s osmanskog i priredila Kerima Filan, (Amina Šiljak-Jesenković) Hana Younis, Od dućana do pozorišta: sarajevska trgovačka elita 1851-1878, (Alma Omanović-Veladžić) Katalog osmanskih dokumenata (I), obradila Azra Gadžo-Kasumović, (Nihad Dostović) Agron Islami, Selim Selimi, Hatixhe Ahmeti, Epitafet në gjuhën Osmane: deshifrimi dhe përkthimi i tyre në regjionin e Prishtinës, (Nedim Zahirović) Selami Şimşek, Tasavvuf Edebiyati Terimleri Sözlügü, (Aida Smailbegović) Ibrâhîm Hâs Halvetî, Erenler Kitabi: Tezkiretü’l-Hâs, haz. Mustafa Tatçi, Musa Yildiz, (Madžida Mašić) Isam Tahkikli Neşir Kilavuzu, haz. Okan Kadir Yilmaz, (Madžida Mašić)