Ocjene i prikazi - Grupa autora, POF (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
Kur’an sa prijevodom na bosanski jezik. Prijevod: Enes Karić (Jusuf Ramić) Dr Iskender Pala, Ansiklopedik Divan Şiiri Sözlüğü, I-II (Amina Šiljak-Jesenković) Džebra Ibrahim Džebra, u potrazi za Velidom Mesudom. Prijevod sa arapskog i pogovor Esad Duraković (Amir Ljubović) Poezija arapskog Istoka XX vijeka. Izbor, prijevod sa arapskog i bilješke o pjesnicima Esad Duraković (Amir Ljubović) 'Ali ibn Ebi Talib, Staza rječitosti. Preveli: Rusmir Mahmutćehajić i (Sulejman Grozdanić) Martin Lings (Abu Bakr Sirâj ad-Dîn), Šta je sufizam? Prijevod i uvod Rusmir Mahmutćehajić (Amir Ljubović) Amir Ljubović i Sulejman Grozdanić, Prozna književnost Bosne i Hercegovine na orijentalnim jezicima (Esad .Duraković) Amir Ljubović i Sulejman Grozdanić, Prozna književnost Bosne i Hercegovine na orijentalnim jezicima (Rusmir Mahmutćehajić) Dr Turgut Karacan, Bosnali Alaeddin Sabit, Divan (Fehim Nametak) Dr Erdogan Erol, Sukkeri Hayati, Edebi- Kişiliği ve Divani (Fehim Nametak) Istanbul vu par Matrakci et les miniaturistes du XVIe siecle (Olga Zirojević) Nimet Bayraktar ve Mihin Lugal, Türkiye Yazma Eser Kütüphanelerde Bulunan Yazmalarla Ilgili Yayınlar Bibliyografyası (Sabina Ahmić-Bakšić) Zbornik radova Sefarad ’92 (Boris Nilević)