Ocjene i prikazi (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
Munir Mujić, Arapska stilistika u djelu Hasana Kafije Pruščaka (Esad Duraković)Geoffrey Lewis, The Turkish Language Reform: A Catastrophic Success (Marta Andrić)Türk Edebiyatı Tarihi I-IV. Genel editor: Talat Sait Halman (Alena Ćatović)Aziz Merhan, Die ‘Vogelgespräche’ Gülşehrīs und die Anfänge der türkischen Literatur (Ekrem Čaušević)Adnan Kadrić, Objekt Ljubavi u tesavufskoj književnosti: Muradnama Derviš-paše Bajezidagi_a (Berin Bajrić)Fehim Nametak, Pojmovnik divanske i tesavvufske književnosti (Adnan Kadrić)Historija osmanske države i civilizacije II (Lejla Gazić)Ğamāl al-Dīn Sayyid Muhhammad, al-Bašāniqa: al-tārīh wa al-taqāfa (Elma Dizdar)Enes Karić, Ibn Haldun: Uvod u čitanje Al-Muqaddime (Muamer Hodžić)Abdulah-efendija Bošnjak, Tumačenje dragulja poslaničke mudrosti: Skidanje duvaka s nevjesta božanskih objava na uzvišenim stolicama mozaičke mudrosti. Preveo s arapskog Rešid Hafizović (Muamer Hodžić)Muhammed Ibn Munevver, Tajne tevhida u postupcima šejha Ebu Seida. Prijevod s perzijskog Munir Drkić (Namir Karahalilović)Olga Zirojević, Srbija pod turskom vlašću 1459-1804 (Srđan Katić)Salih Asim, Istorija na Skopje i negovata okolina. Prevod i komentari dr. Dragi Gorgiev (Mubera Bavčić)Opširni popis Kliškog sandžaka iz 1550. godine. Obradili Fehim Dž. Spaho i Ahmed S. Aličić, priredila Behija Zlatar (Aladin Husić)Gazi Husrev-begova biblioteka u Sarajevu. Katalog arapskih, turskih, perzijskih i bosanskih rukopisa, svezak XVI (Lejla Gazić)Ismail Parlatır – Gyorgy Hazai, Macar Bilimler Akademisi Kütüphanesi’ndeki Türkçe El Yazmalar Kataloğu (Fehim Nametak)Uluslararası Süleyman Çelebi ve Mevlid Sempozyumu (Alena Ćatović)