Reviews (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2025)
Dželila Babović, Arabic Literature in Bosnia and Herzegovina: Translation and Critical Reception (Mirza Sarajkić)Eliza Tasbihi, Hidden in Plain Sight: İsmāʻīl Anḳaravī’s Commentary on ‘Book Seven’ of Rūmī’s Mathnawi (Madžida Mašić)Amina Šiljak-Jesenković, Madžida Mašić, Sarajevski pjesnik Zekerija Sukerija: Književno-teorijska studija i izbor iz Divana (Nehrudin Rebihić)Madžida Mašić, Rukopisne zbirke na orijentalnim jezicima u franjevačkim samostanima, medresama i tekijama u Bosni i Hercegovini (Dželila Babović)Aladin Husić, Sarajevski Jevreji od dolaska u Bosnu do 1878. godine (Enes Pelidija)Nenad Filipović, Acta Ottomanica Saraevoensia: (osmanski dokumenti Arhiva OIS UNSA-studijski katalog) (Lamija Ljuša)Pisma Hamdije Kreševljakovića Muhamedu Hadžijahiću (1938-1959) (Sabaheta Gačanin)Leyla Amzi-Erdoğdular, The Afterlife of Ottoman Europe: Muslims in Habsburg Bosnia Herzegovina (Amer Maslo)Ines Aščerić, Aid Smajić, Janet Starkey and Paul Starkey (eds), Travellers in Ottoman Lands. The Balkans, Anatolia and Beyond (Sabaheta Gačanin)Čuvari baštine, zbornik radova posvećen prof. dr. Fehimu Nametku (Emina Mostić)Feti Mehdiu, Kontribut Për Bibliografi Kombëtare (2), Prilog nacionalnoj bibliografiji (Muhammad M. al-Arnaut)