Les materiaux d'archives en langue Turque conserves dans les institutions de Sarajevo (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
U nekoliko ustanova u Sarajevu može se naći arhivska građa koja potječe iz perioda osmanske vladavine u tim zemljama. Ovaj referat daje sumaran pregled građe u Orijentalnom institutu, gdje se nalaze najbogatiji fondovi građe na turskom jeziku, zatim u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, Istorijskom arhivu, Arhivu Bosne i Hercegovine, Staroj pravoslavnoj crkvi i u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci. U navedenim ustanovama nalaze se, također, i faksimili i mikrofilmovi sa građom iz drugih institucija. Daje se rezimirani pregled građe za sve navedene ustanove, pt'ema fondovima i zbirkama tih ustanova.