Über einige eigenschaften osmanischer inschriften (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
Koristeći tezu Richarda Ettinghausena u članku „Arabic Epigraphy. Communication or Symbolic Affirmation“, biće ispitane formalne i sadržajne promjene natpisa tokom osmanske istorije.Dalja zapažanja odnose se na mjesto natpisa na građevini, njihovu veličinu, upotrebu kanoničkog teksta (Kur'an, Hadis, religiozne pjesme) i druge aspekte. Autor je došao do rezultata da se bitne karakteristike kasnije osmanske epigrafike razlikuju od njenih kasnosrednjevjekovnih islamskih prethodnica. On se isključivo namjerava baviti sa nekoliko ovdje spomenutih pitanja u okvirima jedne serije članaka: Prilozi osmanskoj epigrafici.