Ocjene i prikazi (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
Duraković, Esad, Arapska stilistika u Bosni. Ahmed sin Hasanov Bošnjak o metafori (.Marina Katnić-Bakaršić)Duraković, Esad, Arapska stilistika u Bosni. Ahmed sin Hasanov Bošnjak o metafori (Muhidin Džanlco)Erkman-Akerson, Fatma - Şeyda Özil, Türkçede Niteleme Sıfat İşlevli Yan Tümceler, (Kerima Filan)'Doğan Aksan, Anlambilim Konuları ve Türkçenin Anlambilimi (Adnan Kadrić)Cemal Mihiçoğlu, Sözcüklerin Öyküsü (Sabina Bakšič) Vajzović, Hanka, Orijentalizmi u književnom djelu - Lingvistička analiza (Kerima Filan)Mehmet Rifat, XX. Yüzyılda Dilbilim ve Göstergebilim Kuramları (Adnan Kadrić)Erkman-Akerson, Fatma, Anlam-Çeviri-Karşılaştırma. Bizim dilimizden öteki dile - Öteki dilden bizim dilimize (Adnan Kadrić)Mehmet Hengirmen, Dilbilgisi ve Dilbilim Terimleri Sözlüğü (Adnan Kadrić)Söylem Üzerine. Hazırlayan: Ahmet Kocaman (Adnan Kadrić)Süheylâ Bayrav, Filolojinin Oluşumu. Çağdaş Dilbilim - Eleştiri Sorunları (Adnan Kadrić)Dil Dergisi - Language Journal, sayı: 82 (Adnan Kadrić)Jale Parla, Babalar ve Oğullar (Alena Ramić)Leylâ Karahan, Erzerumlu Darir Kıssa-ı Yusuf (Yusuf u Züleyha): İnceleme – Metin - Dizin (Adnan Kadrić)Tansu Bele, Erkek Yazında Kadın (Alena Ramić)Bošnjačka književnost u književnoj kritici. Knj. 1 - Starija književnost. Priredili: Enes Duraković, Esad Duraković i Fehim Nametak (Adnan Kadrić)Kız Destanı. Hazırlayan: Halil Ersoylu (Adnan Kadrić)Katalog arapskih, turskih, perzijskih i bosanskih rukopisa - svezak V Obradio Zejnil Fajić, svezak VI obradio Mustafa Jahić (Sabaheta Gačanin)Katalog arapskih, turskih, perzijskih i bosanskih rukopisa - svezak četvrti. Obradio: Fehim Nametak (Lejla Gazić)Osmanlı Devleti ve Medeniyeti Tarihi. Editör ve Önsöz: Ekmeleddin İhsanoğlu (Kerima Filan)Hans-Jürgen und Jutta Kornrumpf, Fremde im Osmanischen Reich 1826-1912/13. Bio-bibliographisches Register (Olga Zirojević)Bosna i Hercegovina od srednjeg veka do novijeg vremena - Međunarodni naučni skup 13-15 decembar 1994. (Fehim Nametak)Adnan Adivar, Nauka kod osmanskih Turaka. S turskog prevela Kerima Filan (Sabina Bakšić)Michael Robert Hickok, Ottoman Military Administration in eighteenth-century Bosnia {Elma Korić)İmperial Legacy: The Ottoman Imprint on the Balkans and the Middle East, Uredio: L. Cari Brown (Dino Mnjadžević)Osmanh Editör: Güler Eren (Hatidža Car-Drnda)Kasumović, İsmet, Školstvo u Bosanskom ejaletu za vrijeme osmanske uprave (Hatidža Car-Drnda)Turski dokumenti za istorijata na Makedonija. Popisi odXIX vek. Knjiga IV. Prijevod, redakcija i komentar: Dragi Gorgiev (Mubera Bavčić)