Ocjene i prikazi - Grupa autora, POF (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
Elma Dizdar, Stilski potencijal atributa u arapskom jeziku (Mulović Amra) Munir Mujić, Tropi i figure u arapskoj stilistici (Mirza Sarajkić) Mehmed Kico, Arabistika u Prilozima za orijentalnu filologiju od 1950. do 1975. godine (Madžida Mašić) Dželila Babović, Recepcija arapske književnosti u Bosni i Hercegovini u periodu 1950-2005 (Berin Bajrić) Dženita Karić, Palestinski postkolonijalni roman i novela (Madžida Mašić) Mirza Sarajkić, Gazeli Ahmeda Hatema Bjelopoljaka na arapskom jeziku (Berin Bajrić) Kerima Filan, Saraybosnali Molla Mustafa’nin Mecmuasi (Adnan Kadrić) Adnan Kadrić, Mostarski bulbuli (Sabaheta Gačanin) Haso Popara, Historijski arhiv Sarajevo, Katalog arapskih, turskih, perzijskih i bosanskih rukopisa, sv. II (Kerima Filan) Türklerin Ebru Sanatı (Madžida Mašić) Doğumun 400. Yılında Evliyâ Çelebi (Alena Ćatović) ‘Abd al-Rahmān al-Hāğğ, Al-Kitāb al-siyāsī fī al-Qur’ān: al-Sulta wa alğamā‘ a Wa manzūma al-qiyam (Dženita Karić) Al-Tasawwuf fī al-Su‘ūdiyya wa al-Kalīğ (Dženita Karić) Muhammad ‘Afīfī, ‘Arab wa ‘Ulmāniyyūn: Ru’ayā Muġāyira (Dženita Karić)