Ocjene i prikazi - Grupa autora, POF (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
Jesus Riosalido, Tesoro de reglas, Gramatica arabe comentada (Faruk Babić) Paolo Minganti, Appunti di metrica araba (Svetlana Milić) Milan Adamović, Konjugationsgeschichte der Turkischen Sprache (Ekrem Čaušević) Srpskohrvatsko-perzijski rječnik (Vesna Đukić) Mehmed Mejlija Guranija, Izbor iz poezije. Priređivači dr Lamija Hadžiosmanović i Salih Trako (Lejla Gazić) Junus Emre, Mistički eros, prevod Jasna Šamić (Amina Šiljak) Prof. dr Mine Mengi, Divan şürinde hikemi tarzin büyük temsilcisi Nabi (Amina Šiljak) Feridun M. Emcen, XVI aszrda Manisa kazasi (Amina Kupusović) Doç. Dr. Ahmed Akgündüz, Islam hukukunda ve osmanli tatbikatznda vakzf muessesesi (Snježana Buzov) Boris Nilević, Srpska pravoslavna crkva u Bosni i Hercegovini do obnove Pećke patrijaršije (Behija Zlatar) Alen Grorišar, Struktura saraja - azijatski despotizam kao tvorevina mašte na Zapadu u XVIII veku (Mirjana Marković) Doç. Dr. Ahmed Akgündüz, Osman/i kanunnameleri ve hükaki tahlilleri (Snježana Buzov) Momčilo Stojaković (priredio), Braničevski tefter (Ramiza Ibrahimović) Francis Lamand, Islam u Francuskoj (Jasna Šamić) Shastric Traditions in Indian Arts (Svetlana Milić) World Bibliography of Translations of the Meanings of the Holy Qur'an Printed 1515- 1980 (Slavica Denadija)