Ocjene i prikazi - Grupa autora, POF (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
Amina Šiljak-Jesenković, Nad turskim i bosanskim frazikonom: semantički, sintaktički, lingvostilistički i sociolingvistički aspekt (Adnan Kadrić). Donald Quataert, The Ottoman Empire 1700-1922 (Elma Korić) Rober Mantran, Istorija Osmanskog carstva (Elma Korić) Mehmed Halifa Bošnjak, Ljetopis 1650.-1665. Preveo Fehim Nametak (Elma Korić) Mehmed Halifa Bošnjak, Ljetopis 1650.-1665. Preveo Fehim Nametak (Olga Zirojević) Enes Pelidija, Banjalučki boj iz 1737 - uzroci i posljedice (Lamija Hadžiosmanović) Hivzija Hasandedić, Mostarski vakifi i njihovi vakufi (Alma Omanović-Veladžić) Husnija Kamberović, Begovski zemljišni posjedi u Bosni i Hercegovini od 1878. do 1918. godine (Lamija Hadžiosmanović) Nenad Moačanin, Slavonija i Srijem u razdoblju osmanske vladavine (Dino Mujadžević) Nenad Moačanin, Požega i Požeština u sklopu Osmanlijskog carstva (1537.-1691.) (Fazileta Hafizović) Nenad Moačanin, Turska Hrvatska (Fazileta Hafizović) Mustafa Memić, Bošnjaci (Muslimani) Crne Gore (Hatidža Čar-Drnda) Anali Gazi Husrev-begove biblioteke XXI-XXII (Aladin Husić) Proceedings of the International Symposium on Islamic Civilisation in the Balkans (Dželila Babović)