Ocjene i prikazi - Grupa autora, POF (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
Esad Duraković, Stil kao argument. Nad tekstom Kur’ana (Marina Katnić-Bakaršić) Esad Duraković, Stil kao argument. Nad tekstom Kur’ana (Dženita Karić) Ahmed Vali Novopazarac, Ašknama: Ljepota i Srce (Dženita Karić) ‘Ali Asgar Halabi, Historija islamske civilizacije (Madžida Mašić) Osmanli Belgelerinde Bosna Hersek (Elma Korić) İlber Ortaylı, Drukčije razumijevanje Osmanlija (Madžida Mašić) Suraiya Faroqhi, Artisans of Empire: Crafts and Craftspeople under the Ottomans (Dženita Karić) Nedim Zahirović, Murteza Pascha von Ofen zwischen Panegyrik und Historie: Eine literarisch-historische Analyse eines osmanischen Wesierspiegels von Nergisi (Sabaheta Gačanin) Philippe Gelez, Safvet-beg Bašagić (1870-1934): Aux racines intellectuelles de la pensée nationale chez les musulmans de Bosnie-Herzégovine (Lejla Gazić) Katalog arapskih, turskih, perzijskih i bosanskih rukopisa (Adnan Kadrić) Ćazim Hadžimejlić, Umjetnost islamske kaligrafije (Hatidža Čar-Drnda) The Cambridge Companion to Classical Islamic Theology (Dženita Karić) Almond, The New Orientalists: Postmodern representations of Islam from Foucault to Baudrillard (Dženita Karić)