(untitled) (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
’As‘ad Dūrākūfītš, ‘Ilm al‑šarq (Amra Mulović) Munir Drkić i Alen Kalajdžija, Omer Hazim Humo. Sehletul-vusul: Grafija i leksika Sehletul-vusula (Adnan Kadrić) Bosna u savremenoj arapskoj poeziji: Izbor pjesama i studija (Munir Mujić) Poezıja Kuvajta XX vıjeka (Munir Mujić) Munir Mujić i Amra Mulović, Izbor iz poezije Halila Mutrana (Elma Dizdar) Alena Ćatović, Hasan Zijaija Mostarac: Divan (Madžida Mašić) Bosnalı Muhlis’in Manzum Seyahatnamesi: Delîlü’l-Menâhil ve Mürşidü’l-Merâhil (Adnan Kadrić) Sabaheta Gačanin, Sve na Zemlji sjena je Ljepote. Ontološka poetika jednog sufijskog divana: Šejh Hatemov Divan (Adnan Kadrić) Muḥammad Ibn Muḥammad al-Būsnawī al-Ḫanğī, Al-Ğawhar al-aṯnā. Fī tarāğim ‘ulamā’ wa šu‘arā’ al-Būsna (Esad Duraković) Lejla Gazić, Naučno i stručno djelo dr. Safvet-bega Bašagića (Sabaheta Gačanin) Mjesto i uloga derviških redova u Bosni i Hercegovini (Sabaheta Gačanin) Muḥammad Ibn Muḥammad al-Ḫanğī al-Būsnawī, Min aḫbār Miṣr wa tārīḫihā (Esad Duraković) Niqūla Ziyāda, Al-Raḥḥalūn al-muslimūn wa al-’ūrubiyyūn ’ilā al-šarq al-‘arabī fī al-‘uṣūr al-wusṭā (Dženita Karić) Dalya Abudi, Mothers and Daughters in Arab Women’s Literature: The Family Frontier (Dženita Karić) Božidar Jezernik (ur.), Imaginarni Turčin (Dženita Karić) Muḥammad al-’Arnā’ūṭ, Al-Waqf fī al-‘ālam al-islāmī mā bayn al-māḍī wa al-ḥāḍir (Muamer Hodžić) Behija Zlatar, Gazi Husrev-beg (Elma Korić) Ahmed S. Aličić, Sumarni popis sandžaka Bosna iz 1468/69. godine (Fazileta Hafizović) Tatjana Katić, Opširni popis Prizrenskog sandžaka iz 1571. godine (Aladin Husić) Géza Dávid & Pál Fodor (eds.), Ransom Slavery along the Ottoman Borders (Early Fifteenth – Early Eighteenth Centuries) (Elma Korić) .