(untitled) (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2021)
Munir Mujić, Rječnik klasičnih arapskih termina (gramatika, književnost, stilistika, metrika): arapsko-bosanski, Centar za napredne studije, Sarajevo 2019. (Mirza Sarajkić) Esad Duraković, Classical poetry in the Arabic, Persian and Turkish Languages: a poetological approach, Turkish Academy of Sciences, Ankara, 2019. (Ahmed Zildžić) Munir Mujić, Moć i granice komentara: Komentar al-Maqāme al-Rūmiyye nepoznatog autora, Centar za napredne studije i Orijentalni institut u Sarajevu, 2020. (Mirza Sarajkić) Dr. Ömer Yağmur: Antonio Mascis, Vocabolario Toscano e Turchesco (1677) ve Gionanni Molino, Dittionario della lingua Italiana, Turchesca (1641)’ya Göre 17. Yüzyılda Yaşayan Türkçenin Söz Varlığı, Kesit Yayınları, İstanbul, 2019. (Ekrem Čaušević) Milena Jordanowa, Język turecki: minimalna gramatyczne, Warszawa: Wydawnictwo Akademickie “Dialog”, 2018. (Ekrem Čaušević) Marek Stachowski, Kurzgefasstes etymologisches Wörterbuch der Türkischen Sprache [Krtatk etimološki rječnik turskoga jeziika]. Copyright by Marek Stachowski & Księgarnia Akademicka Sp. z o.o., Kraków 2019. (Ekrem Čaušević) Sejjid Imadeddin Nasimi, Stihovi koji pozivaju na savršenstvo, Institut za rukopise M. Fuzuli NANA, Orijentalni institut u Sarajevu, Sarajevo, 2020. (Madžida Mašić) Viorel Panaite, Ottoman Law of War and Peace, Brill, 2019. (Emir Filipović) Rašid Belgradi, Poučna kratka historija, Exemplary short history, Tārihçe-i ibretnümā, Dodatak, Addendum, Zeyl, El-Kalem & Institut za islamsku tradiciju Bošnjaka, Sarajevo, 2018. (Emina Mostić) Doris Behrens-Abouseif, The Book in Mamluk Egypt and Syria (1250-1517): Scribes, Libraries and Market, Brill, Leiden, 2018. (Lamija Hatibović) Sheila S. Blair, Text and Image in Medieval Persian Art, Edinburgh University Press 2019. (Aida Smailbegović)