(untitled) (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
1. Bibliografske zabilješke Nedostatak modernih, dovoljno detaljnih· studija. Nedostatak štampanih izvora, karakter već pripremljenih studija : a) osmanski period u glavnim djelima o istoriji arapske književnosti b) osmanski period u studiji Abbas ai-Azzamija o arapskoj književnosti u Iraku poslije pada Bagdada 656 h c) predloženi program 2. Jedinstven pogled na politički, socijalni i ekonomski život 3. Književni i intelektualni život