(untitled) (Prilozi za orijentalnu filologiju, 2017)
Daniel Panzac, La Peste dans l'Empire Ottoman (Lj. Čolić) Dr. Şerif Aktaş, Refik Halid Karay (F. Nametak) Tri naučna skupa u Istanbulu, maj-juni 1987 (J. Šamić) Michel Chodkiewisz, Le sceau des saints, profetie et saintete dans la doctrine dlIbn Arabi (J. Šamić) Srđan Janković, Arapski·izgovor Isa osnovama arapskog pisma (E. Trifunović) Prof. Dr. Hüseyn G. Yurdaydin Matrakçi Beyani menazil-i sefer-i lrakeyn-i Sultan Süleyman Han (Dž Ćehajić) Irfan Morina, Priştineli Mesihi (F. Nametak) Radjevina.u prošlosti (H. Čar-Drnda) I. N. Sevaršidze Formy glagola v jazyke tjurkskih runičeskih·nadpisjej (E. Čaušević)